Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petr.hrudka

15. 6. 2012 10:26
to rika ta prava

nespravne vysklonovane slovo " ministr"

"energeticti obyvatele" - to jako ze se ve volnem case prifazuji do rozvodne site? :D

cist dal jsem nedovedl...

zrovna autorka by mela od maturity z CJ nejspis vylitnout a hle: honosi se titulem

0 0
možnosti

Pravopis

15. 6. 2012 13:42
Re: to rika ta prava

Ministr, podle vzoru pan. V tomto pripade se sklonuje ve tretim padu budto jako 1)panovi 2)panu (ministrovi,ministru - oboji je spravne). Nez se pustite do kritizovani, otevrete si alespon ten google. A k energetice: nikdy jste se zajiste nespletl. A za zamenu slov se regulerne vyhazuje u maturity.. Vzpamatujte se prosim Vas a reste radeji smysluplnejsi veci!

0 0
možnosti

cadel

15. 6. 2012 9:25
....

ministr Vas urcite bude brat vazne, kdyz mate uz na 2. radku chybu !!

0 0
možnosti

bakules

15. 6. 2012 9:24
evidentně pomíjíte fakt

že většina neúspěšných maturantů prostě nemá znalosti a chce z toho dělat politikum.Z nouze cnost.

0 0
možnosti

Olsak88

15. 6. 2012 12:57
Re: evidentně pomíjíte fakt

Ty si asi hodne chytry co?? Sam si je nedelal a delas jak byly jednoduchy... Ono staci jen kolik chyb bylo v tech maturitach..

0 0
možnosti

josefbad

15. 6. 2012 9:20
dalsi studentka - budouci urednice, nebo politicka?

Stat znesnadnuje ziskani maturity tim, ze vyzaduje jakesi zakladni minimum? Pak zrusme SS a chodme ze ZS primo na VS.

1 0
možnosti

MichalCB

15. 6. 2012 9:17
Nenašel jsem

snad odstavec, se kterým bych se mohl ztotožnit. Dovoluji si tvrdit, že ve většině svých tvrzení nemáte pravdu (i když uznávám, že jiný názor nemusí být nepravda). Až dostudujete, začnete pracovat a začnete žít jiný život než rádoby ukřivděných studentů, po kterých chce, aby se nedejbože učili, možná budete mít na věc jiný náhled.

Vyberu jen pár věcí: uvádíte, že stát předal předal organizaci SM společnosti CERMAT a sudenti jsou v jejích rukách. V CERMATU jsou v drtivé většině odborníci a pedagogičtí pracovníci, kteří naopak mají o studenty zájem, mají zájem o to, aby se upadající vzdělanost a kultura našeho školství "postavila na nohy". Bohužel (?) vše co CERMAT udělá prochází přísným dozorem a schvalováním MŠMT (CERMAT se bez nich ani "neuprde"), kde -dovoluji si tvrdit- ani zdaleka tolik odborníků není. Pak vznikají různé paskvily a problémy...

0 0
možnosti

MichalCB

15. 6. 2012 9:18
Re: Nenašel jsem

pokračování

Úsměvný byl odstavec ohledně solidarity, kdy kvalifikovaní mohou dopomoci nekvalifikovaný. Co znamená kvalifikovaný? S maturitou? Co znamená dopomoci? Když jsem žádal o místo učitele na střední škole, nabízeli mi takový plat, který nedosahoval ani na dvojnásobek toho, co měl kamarád podlahář bez jakéhokoliv vzdělání. A takto to v naší společnosti bohužel funguje. Je tu mnoho vysokých škol produkující množství lidí s diplomem. Kolik z nich zůstává v oboru? Nakonec zjistíte, že ten váš diplom je v mnohých případech spíš překážkou při hledání nového zaměstnání (zkušenost vlastní, manželky i známých).

0 0
možnosti

JuraT

15. 6. 2012 6:51
Dovolím si oponovat :

Cituji : "Hodnotitel by měl studenta znát a vědět, jakých výsledků dosahoval

doposud a především jaké výsledky je schopen student podat bez nervozity

a nátlaku."

A dodávám : Tento model v praxi vede ke lhaní si do vlastní kapsy. Když to přeženu - paní profesorka na podprůměrném vesnickém gymnáziu dá všem  - i těm chybujícím - raději samé jedničky, než aby si přiznala, že za těch x let toho její maturanti do hlavy moc nepobrali. Sítem pak má být VŠ - jenomže její cashflow závisí na počtu studujících - není-liž pravda. Takže kruh se uzavírá a "jakože studují" nám tady zcela neperspektivní individua.

0 0
možnosti

MiroTR

15. 6. 2012 7:38
Re: Dovolím si oponovat :

Hm.  A jak mi tedy vysvětlíte, že dříve, když ještě hodnotila ta paní profesorka se tak nedělo ?

0 0
možnosti

Yarda.

15. 6. 2012 6:14
...studentka veřejné správy a regionální politiky...

Co tam vlastně studujete?

Chtip o zlatou mříž:

"Studuji vysokou školu ovčáckou. Máme tři předměty: Jak ovce vyhánět, jak ovce zahánět a marxismus-leninismus."

0 0
možnosti

Yarda.

15. 6. 2012 6:20
Koukal jsem co už bloggerka napsala,

tak jsem klikal na Poslední články autora

Státní maturity ovlivňují osudy lidí - Když svým hrdinům stavíme koncentráky - Ať žije etika! - Nesnesitelná lehkost zadlužení - Odpověď Pavlu Bémovi

a u každého blogu je uveden jiný autor. Kde je chyba?

0 0
možnosti

VerneP

15. 6. 2012 4:48
Pripada mi to, ...

... ze jste "vylila vanicku i s ditetem". Kritizujete veci, ktere je potreba kritizovat, nicmene styl a argumentace pouzita je uplne desna. Psat o enegrickych a kvalifikovanych lidech v souvislosti s temi, co nebyli schopni dodrzet zadani tematu, myslet si ze je po takovych shanka v cizine mi pripada hodne absurdni. Ano, tato zem potrebuje energicke a kvalifikovane lidi (a to pomijim pripad, ze jim k tomu casto staci vyucni list), nicmene nepotrebuje lidi, po kterych chcete, aby vyrobily auto (napsali uvahu) a oni vam dodaji bagr (napisi poezii). Moc by me zajimalo, v cem je lepsi hodnoceni ucitelem, ktery doprovazi studenta po 4 let, nez nekym, pro koho je cislo. V praxi (kterou se v prubehu blogu neustale zastitujete) je naprosto normalni, ze vyslednou praci nakonec hodnoti neznamy zakaznik a ne sef ve fabrice (no to vite, on je Jiricek moc sikovnej, akorat se mu to nepovedlo, vzal si tentokrat o tri soucastky navic, tak  mu z toho vylezl ten bagr, ale nebojte, ...

0 0
možnosti

VerneP

15. 6. 2012 4:53
Re: Pripada mi to, ...

... kola to ma, tak v tom muzete taky jezdit).

To se neco ve skole naucite do praktickeho zivota je fajn, ale zkousky vzdycky byly a budou o tom, ze budou dokazovat schopnost se neco naucit a pak to spravne aplikovat, at uz to hodnoti, kdo chce. A jestli si nekdo mysli, ze zaverecnou zkouskou na skole (at uz jde o maturitu ci statni zkousku) skoncila doba uceni, tak takovy naiva at klidne odejde do zahranici, nez tu napacha vic skody, nez uzitku.

0 0
možnosti

adam72

15. 6. 2012 0:36
s jednou věcí nesouhlasím

a to je tvrzení o nevhodnosti anonymního hodnocení. V rozporu s tím, co tvrdíte, vám říkám, že anonymní hodnocení je to nejlepší možný systém. Hodnotiteli tím vzniká určitý prostor, jakýsi emocionální odstup od osoby studenta. Emocionální angažovanost není rozhodně nic dobrého v případě hodnocení jakékoliv práce pokud má být hodnocení nestranné. A nechme stranou řeči o "vcítění se do autora" - ruku na srdce - u maturity se přeci nepíše poezie. Tento systém jsme měli např. na VŠCHT u některých zkoušek v dobách mého studia (byl zkušebně nasazován). Student se nesměl na žádnou část řešení podepsat...podepsal se jen na očíslovaný papírek, který se opravujícím nedostal do ruky a nestrannost hodnocení byla vskutku ucházející. Podobný systém se používá na univerzitách po celém světě. U nás se zatím objevuje velmi sporadicky. Obráceně (kdo to opravil) by měla být identifikace možná. Písemka by samozřejmě měla být přístupná k nahlédnutí. Zbytek článku se mi celkem líbil a souhlasím.

0 0
možnosti

petrph

14. 6. 2012 19:18
máte naprostou pravdu

chvíli mi to trvalo než jsem pochopil že Vám nejde o systém státních maturit, (ten už je odepsaný),ale už jen o závěrečný přezkum odvolání, který už může jen minimalizovat škody na studentech. Smutné je že i v tom je Cermat naprosto laxní .Asi nezbude ministrovi školství (který už sám byl nedávno jmenován po špatném ministrovi) aby potom co nedávno odvolal šéfa Cermatu, odvolal jeho nástupce. V kontextu toho co se děje ve sněmovně, mi to připomíná revoluční doby roku 1917 v Rusku nebo 1948 u nás....

2 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4455x

Seznam rubrik