Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HH

Svatej Utřinos

14. 6. 2012 18:39
Ve vší úctě, ty stesky studentů už jsou docela únavné.

Já letošní maturity taky dělala (dálkové studium) a rozhodně nemůžu tvrdit, že by byly těžké. Učitelé nám 2 roky opakovali: hlavně se držte tématu, dodržte formu, požadovanou délku, nesnažte se být přespříliš kreativní a originální, můžete si tím ublížit - vzdálíte se od tématu nebo formy nebo se do toho úplně zamotáte. Nezapomínejte na odstavce atd. atd. atd... Neustále jsme opakovali, jak má vypadat který slohový útvar, co má a nemá obsahovat, jaké obraty užívat, čeho se vyvarovat. Přípravu na didaktický test jsme při deseti hodinách českého jazyka za pololetí jenom prolétli. Jejich rad jsme se drželi a udělali jsme všichni bez sebemenšího problému, přičemž nejhorší známka byla trojka.

Dcera maturuje příští rok (denní studium) a prodělává se svou učitelkou to samé...

1 0
možnosti
OU

14. 6. 2012 18:57
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

14. 6. 2012 18:28
Školy by měly změnit celou koncepci

žáky naučit myslet, samostatně se rozhodovat, být sebevědomí a hlavně se nebiflovat. Umět popsat pocity , stylizovat názor, prostě být osobností. Ty, kteří se chtějí učit, v jejich snaze podpořit, ty kteří k tomu nejsou přivést k tomu, co by je bavilo a ne je přeplnit pocity méněcenosti.

0 0
možnosti
L

lialia

14. 6. 2012 19:41
Re: Školy by měly změnit celou koncepci

Nesmysl. Školy začaly měnit svoji koncepci už před lety, a je to čím dál horší. Původní socialistické či rakousko-uherské školství produkovalo kvalitně vzdělané lidi. Dneska je moderní "být osobností", "mít svůj vlastní názor" a "svoboda projevu". Nic proti těmto pojmům, určitě jsou to základní cíle, ke kterým směřovat. Bohužel, v praxi je to takhle:

"být osobnost" = nemuset vůbec nic, pokud po mně něco chce, tak "potlačuje moji osobnost"

"mít svůj vlastní názor" = odmítání respektu k pravidlům, což je jen menší obraz odmítání respektu k zákonům, prostě budu si dělat co chci

"svoboda projevu" = neschopnost naslouchat jiným názorům, dohadování se kvůli každé maličkosti, neuznávání povinností.

A tohle je špatně.

7 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

14. 6. 2012 16:44
slečno Kožuszniková

vy si vůbec nevážíte lidské bytosti.že podle vás kvalifikovaní lidéí pomáhají pomoci slabším občanům k lepšímu životu??......???? vidím, jak nám to předvádějí ti vyskokoškoláci v parlamentu.máte ještě telecí léta bez praxe jako studentka.a výuční list není podle Vás nějakým mezníkem pro člověka??nebo jej považujete za lepší základní školu? a proč studujete obor ve ketrém si po škole stejně nenajdete práci???takových absolventů jako vy máme plné pracáky...

1 0
možnosti
IH

ivahut

14. 6. 2012 16:49
Re: slečno Kožuszniková

Nemohl byste, prosím,ve svém hlubokomyslném příspěvku opravit alespoň část chyb?

2 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4455x

Seznam rubrik