Diskuse

Reakce Diakonie Československé církve evangelické na blog Pavla Dudra

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ja to proste beru tak, ze vetsina agentur na pachani dobra proste z valne casti dela veci, ktere povazuji za prinejmensim riskantni, v horsim pripade skodlive. Z toho pro mne plyne jasny zaver - nic jim nedavat. Ony si sice rozeberou na nejruznejsich grantech me dane, ale s tim, jak se stat postupne potapi, tohle korytko vyschne.

Na dukaz o tom, ze s uprchliky prichazeji rizikove osoby muzeme cekat i nekolik let. Dukaz opaku pak zajistit nelze. A je tu jeste ten problem, ze do rady utoku byly "napadene" zeme samy zapleteny v ramci operace Gladio - tehdy byly vyzbrojeny vsechny ty vytecne particky typu ETA a IRA. Ostatne sam velky sef EU Junker rezignoval na post premiera Belgie prave proto, aby se nedovysetrilo kolik belgickych civilistu zabila belgicka tajna sluzba - cili jiz neni zapotrebi vmyslet sahodlouhe argumentace proc je EU spatna, ted je tu jeden argument vskutku kardinalni. Kdyz tak shrneme jednani statu, vidime snahu vytvaret rizika a pak jim celit nesmyslnymi omezenimi svobod puvodnich obyvatel. Ostatne uz samotne nakresleni uzemi statu jako Lybie, Somalsko, Irak bylo zcela vedomou cestou k vytvoreni rizikovych oblasti. Cili lze predpokladat, ze statni urady budou delat vse pro to, aby se informaci mezi lidi moc nedostalo.

Symbioticke organizace zijici z grantu a dotaci budou pochopitelne delat prinejmensim do urcite miry vse pro poteseni panstva - v podminkach grantu muze byt vagni formulace, ktera by v pripade nevhodneho postoje vedla k likvidaci cele organizace.

Netvrdim, ze zrovna diakonie je takto manipulovana, je klidne mozne, ze zrovna jeji vedeni i pracovnici vskutku veri ve spravnost svych cinu vedenych rukou bozi. Ale riskovat bych to nechtel.

0 0
možnosti
Foto

Pohodlně letadlem? WOW! Chcete snad naznačit, že letištní kontroly jsou k ničemu?

Ono překonat na lodi 5 km mezi řeckým Kosem a tureckou pevninou opravdu není žádná fuška. Dokonce se při tom není třeba ani výrazně tísnit, když si to zařídíte....

3 1
možnosti
Foto

K33a86r57e98l 71M53á52d52l96e

14. 8. 2015 16:46

A což takhle zkusit provozovat hospic pro české seniory dožívající v nedůstojných podmínkách? To by vám žádní xenofobové nemohli vyčítat, že pěstujete líheň teroristů. A když Bohuš slíbil Bruseli dobrovolnou kvótu, tak ať si to vyžere sám ve státních zařízeních.

3 2
možnosti
Foto

Diakonie dělá, co může a na co má peníze. Možná by pan Dudr mohl začít něco dělat sám.

3 0
možnosti

Informace o tom, že by Evropská unie potápěla pašerácké lodě, není založena jen na bulváru. Evropská unie skutečně zahájila takzvaný program EU NAVFOR-Med, jehož cílem má být v budoucnu likvidace lodí, které opakovaně pašují lidi do Evropy tím způsobem, že je u břehů Evropy nechají doslova napospas moři (s předpokladem, že se o lodě postarají evropští záchranáři). Proti tomuto Unií deklarovanému postupu se ohradila Libye, jejíž představitelé předem varovali, že bude považovat potápění těchto lodí za válečný akt, a že na evropská plavidla, která se do takové operace zapojí, bude útočit. A proč se to Libyi nelíbí? Pravděpodobně ze dvou důvodů – 1. mnoho státních úředníků je do tohoto obchodu s lidmi pravděpodobně zapojeno, 2. Libye se tímto způsobem docela ráda zbavuje svých radikálů.

Skutečnost, že mezi uprchlíky ze severní Afriky může být velmi mnoho bojovníků tzv. Islámského státu a jiných radikálních islámských organizací taktéž není založena jen na bulváru. Dokonce i marocká policie zatýká navrátilce z bojů na Blízkém východě přímo na letištích – a to nemluvě o situaci na hranicích s okolními zeměmi. V Alžíru je situace ještě mnohonásobně horší. Přímo v řadách Islámského státu bojuje mnoho tisíc obyvatel států severní Afriky a desítky (spíše stovky) tisíc lidí jim tvoří domovskou základnu. A když jsou tito lidé odhaleni, tak jim jde skutečně takříkajíc "o kejhák". Turistické země severní Afriky rozhodně nemají zájem získat pověst dodavatelů bojovníků Islámského státu. Je naprosto zřejmé, že tisíce těchto lidí prchají před zatčením do Evropy. Jsou to lidé, kteří buď přímo bojovali za Islámský stát a nebo k tomu byli minimálně ochotni. Je například zbytečné popírat, že drtivou většinu uprchlíků tvoří mladí muži.

Takže "elementární logika" nemusí být v rozporu s tím, co uvedl ve svém článku Pavel Dudra.

5 1
možnosti