Diskuse

Končí svoboda slova tam, kde začíná svoboda víry?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdysi jsem četla jeden citát: "Naše svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhých." 

A to je asi vše, co bych k tomu chtěla říci.:-)

0 0
možnosti

J57a68r59a 74R66a83n62k

10. 1. 2015 6:12

Jsem prekvapena, jste skutecne novinar? Zapominate, ze v posledni dobe bylo zavrazdeno 90 novinaru, karikaturou se bavil uz L. da Vinci, je temer tak stara, jako lidstvo, ziju v zemi, ktera se pysni tim, ze je "melting pot" a souhlasim s tim, ze i z mych dani jdou penize na uprchliky a ja sama jsem sem neprisla jako imigrant. Prvnich 250 Syranu zde jiz "priletelo" jsou to minority, tzn. i taci, kteri by byli odsouzeni v Rusku k zavrzeni a mozna nedostali ridicsky prukaz,jak urcite z mezinarodnich zprav uz vite:-/....nebo ne. Znam nepraktikujici muslimy, dokonce odpadliky od islamu a zajimalo by mne, co si myslite o americkem komikovi Jeff Dunham s jeho loutkou Achmed the dead terrorist, asi by si zaslouzil smrt:-/, zapominate, ze ta akce nebyla zamerena pouze proti redakci, drzeli rukojmi v kosher obchode, dalsi vrazdeni a to vse ve jmenu Allaha. Kdyz jsem byla pozvana v Kashmiru na jejich oslavy, nejdriv jsem si nechala ukazat, jak se na zemi usadit, jak jist rukama, abych nekoho neurazila, na prohlidky mesit a templu mam vzdy u sebe salu, ale byla jsem take mesic pred terorem na Bali a od te doby nemam nikdy dobry pocit na letisti, kdyz jsou ve stejne rade zahalene ....mozna zeny.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jeff_Dunham

0 0
možnosti

A jeste poznamka, nikdo jim tu jejich viru nebere ani nezakazuje, to oni chteji zakazovat nas zpusob humoru, my si delame srandu i z nas samych, a jim do toho nic neni.

1 0
možnosti

sam prirovnavate mafiance k Islamu, VASE SLOVA, kdyby rekli o Al Caponeho milence.....i kdyz si myslim ze by ani on nevystrilel redakci za takovou prkotinu.

1 0
možnosti

Akorat dnes zacli s bicovanim Raefa Badawiho v SA... Kdyby jste napsal radeji clanek o nem!

1 0
možnosti

Nadhera..zijeme sice ve svete,ale... nechci se zastavat teroristu, ale.... To je zurnalista co! Nase hodnoty skomiraji... Tak mozna ty vase! Ale chapu, chapu, vnoucata budou asi muslimove, tak jste za vodou  :D :D

1 0
možnosti

Kdyby kdokoliv jiný z ideologických důvodů povraždil redakci nějakých novin za jejich svobodu slova, tak novináři se předhánějí v přetisknutí obsahu té takto brutálně napadnuté svobody slova. Zde tedy konkrétně oněch a karikatur.

Ovšem, jak jde o muslimy, tak přetiskují prázdné čtverečky a redaktor idnes za vyšší hodnotu považuje "respekt k islámu". Ideologii, která z programu (věrouky) nabádá k diskriminaci či přímo genocidě všemožných podřadných skupin lidstva. Dle odlišné víry, dle nevíry, dle pohlaví, dle sex. orientace atd.

Prostě chucpe..

3 0
možnosti

"respekt k světu jak ho vidí muslimové". Jako, že je správné po vzoru Mohameda prznit devítileté holčičky? Že je správné po vzoru Mohameda přepadat karavany? Že je správné po vzoru Mohameda vraždit odpůrce a zotročovat jejich ženy? To je islámská věrouka černé na bílém. A že šaría je moudrá a správný je trest smrti nejen za urážku toho "vzoru všech cností"Mohameda, ale i třeba za svobodu vybrat si víru/nevíru (odpadnutí), za vztah muslimky a nemuslima atd.

Chránit naše hodnoty, dokonce jen právní řád, je v rozporu s tím, jak svět vidí muslimové, minimálně ve smyslu psané věrouky islámu.

6 0
možnosti
Foto

Máte moji karmu, i když bych rád připoměl, že k té tragedii nedošlo proto, že by byla uražena víra muslimů. Byly uraženy postoje fanatiků, a to kresbou, která by nevznikla nebýt toho terorismu a extrémismu. Ale vím, že věc je velmi komplikovaná. Hraje tu roli i daň za koloniální "dobrodružství". Francie sice udělala mnoho vstřícných kroků vůči přistěhovalcům, které přijmout spíše musela, ale ti muslimové nemají ve společnosti stálé stejné "místo", uplatnění. I v souvislosti s výkyvy na trhu práce. Nespokojené je pak snadné manipulovat demagogií islámistů. Je to dlouho se vařící bramboračka, která přetekla a vyústila v tuto tragédii. Nebýt té kresby, myslím, že by k něčemu takovému došlo i tak. Fanatici hledají záminky.

1 0
možnosti

Vážený pane, doporučuji Vám a především Vaší dceři, si na internetu přečíst korán. Na rozdíl od Bible je tam perfektně zpracovaný. Kromě jiného se tam dozvíte, že duše jednoho muslima má větší cenu než zničení celého světa. Na rozdíl od Vás se domnívám, že když jdu někam na návštěvu,musím chovat tak, jak si přeje hostitel. Totéž ale vyžaduji od návštěvy, která jde ke mně. Bohužel muslimové odcházejí do cizích zemí proto, aby zde jejich obyvatele naučili se chovat podle muslimských pravidel. Takže se vlastně jedná o plíživou okupaci.

6 0
možnosti