Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Proč iDnes zaměstnává tak nevzdělané redaktory?

USA nejsou kolébkou demokracie, ale jejím produktem.

Svoboda slova je důsledkem svobody víry a vznikla jako nutný doprovod svobody víry (svobody hlásat slovo Boží) po té, co se svoboda víry v Evropě prosadila (co bylo důsledkem toho, že v Prusku zdědil vládu na luterány kníže kalvinista, který si ihned uvědomil, že princip Trevírského a Vestfálského míru /cuius regio, eius religio/ je v jeho situaci neuplatnitelná).

A hlásí-li se ke křesťanům, musí přeci vědět, že na štědrovečerní večeři si křesťané vepřový řízek dát nemohou, protože je to postní den.

4 0
možnosti
JS

Byl byste tak laskav a řekl mi, kde v Bibli najdu, že si nesmím dát na štědrý den vepřový řízek?

2 0
možnosti
ML

Ale ten časopis má redakci ve Francii a Francie je aspoň doufám stále demokratickou republikou a ne islámskou diktaturou, takže předpokládám mají zatím svobodu tisku, nemusí poslouchat imáma.

8 0
možnosti
SB

A ještě jedna věc k autorovi:

Vaše dcera chodí s muslimem. Pokud si ho vezme, děti automaticky budou povinně muslimové. Tak to stojí v koránu. A z toho vyplývá, že když například Vaší vnučku jenou někdo znásilní, bude odsouzena ke zbičování. Zažije otřesný zážitek při samotném znásilnění a ještě navíc bude zbičována.

A bude to Vaše vlastní vnučka!!!!!

8 0
možnosti
BK

Nehledě na to, že pokud by se jednou rozhodla se stát křesťankou nebo si prostě jít jinou svou cestou, čeká ji trest! A to jen jeden jediný. TOD!

6 0
možnosti
BK

Tak si toho vašeho skorozeťáka pěkně užijte.

A dcerce že vzkazuju, že nemá špetku rozumu, ale kdo chce kam...

6 0
možnosti
JS

Naprosto chápu, že se Vašemu srdci příčí myšlenka, že by Vaše dcera, Vaše milované dítě, mohla být ohrožena jejím muslimským partnerem. Můžete jen doufat, že její partner je úctyhodnou a ctnostnou osobností, a to navzdory tomu, že je muslim.

Jenže je zároveň nutné si uvědomit, že naprosto každý muslim je vyznavačem učení Proroka Muhammada. Muhammad je muslimy považován za Pečeť proroků, za nejlepšího člověka, který kdy žil. Jenže tento člověk se roku 627 vydržel celý den a celou noc dívat na usekávání hlav sedmi stovek osob židovského medínského kmene Bení Quarajzá. Byla to poprava, kterou sám nařídil a mrtvá těla pak nechal svrhnout do obrovského příkopu vykopaného podél medínského náměstí. Pozůstalé ženy a děti prodal jako otroky. Tohle je Prorok Muhammad - muž, který vraždil, loupil, mučil svoje odpůrce, a to jen proto, aby vyzradili úkryt majetku z přepadených vesnic, bral si všechny ženy, jakých se mu zachtělo atd. Co může být pozitivního na učení, které vzešlo z úst tohoto muže? Může existovat něco jako umírněný islám? Muhammad by měl být pro každého muslima nejvyšším morálním vzorem hodným následování. Můžeme se jen modlit, aby to většina těch, kdo jeho učení věří, neudělala. Většině normálních lidí se příčí vidět násilí a vraždění, a to je také jediná bariéra každého muslima před tím, aby Muhammada následoval do důsledků. To, co teď vidíme ve Francii, jsou totiž právě ti, kteří Muhammada následují do důsledků.

Když jsem předevčírem a včera sledoval rozhovory s ředitelem Muslimské unie v České republice Mohamedem Abbásem, tak jsem vůbec nechápal, jak je možné, že muž s takovými názory může v naší zemi veřejně působit. Korán, sbírka výroků Proroka, životopis Muhammada, historie islámu i stav islámské společnosti a komunit kdekoli na světě by pro nás měly být vodítkem, že ovocem islámu je zlo. Je to kult smrti, inspirační zdroj myšlenek, které mají na společnost destruktivní vliv.

13 0
možnosti

Je dobře, že tady Mahamed Abbás je a že dostává prostor. Snad se díky jeho blábolům konečně všichni probudí.

7 0
možnosti
Foto

Argument autora, že nejčastější jméno novorozence v Evropě je Mohamed mi orosila zátylek. Ať se zeptá toho "Mohameda" se kterým chodí jeho dcera, zda jeho církev se veřejně zřekne atentátníků. Pokud ne, proč se nezřekne on sám takové církve.

5 0
možnosti
Foto

Tohle filosofování by mělo význam za předpokladu, že karikatura urazila něčí víru a uražený by se stejně nekrvavě bránil. V momentě, kdy uražený jde a vezme život ... je jakékoliv filosofování na téma svobod dost pasé ...

12 0
možnosti
SB

Navíc kdy vzal život i lidem, kteří s tím neměli nic společného.

Už samotná smrt novinářů byla strašná, ale dejme tomu, že bychom uznali určitý vztah příčina - důsledek. Já ho tedy neuznávám, ale píši "dejme tomu". Avšak zemřel tam i dělník, který v té budově pracoval na nějaké opravě. Na ulici zemřeli policisté, z nichž jeden byl zabit, když se vzdával.  Včera zastřelili policistku, která s tím neměla nic společného. Dnes drží rukojmí.

5 0
možnosti
Foto

Máte pravdu - není dobré sahat lidem na modly. Není dobré provokovat zlo.

0 4
možnosti
DH

Souhlasím s článkem a těm, kdo autora odsuzují vzkazuji, že vůbec nevědí o čem mluví. Běžný Evropan nedokáže pochopit, jak může být muslim naštvaný, když se někdo naváží do jeho Boha. Ateista nedokáže pochopit ani to, že křesťana štve, když se někdo naváží do Ježíše. Křesťan kvůli tomu nepůjde vyvraždit redakci, protože na rozdíl od islámu je křesťanství náboženstvím odpouštění (i když to někdy dá práci). Ale urážet někoho kvůli jeho víře je výraz omezenosti. A urážet někoho kvůli názoru (teď mám na mysli autora tohoto blogu) je výraz nenávisti. Možná by ho někdo i ztloukl, kdyby mohl. A jak jsme v takovém případě daleko od těch střelců ve Francii?

Ještě se vrátím k těm muslimům. Chybou bylo si je k nám pouštět, právě proto, že o nich nic nevíme a hodnotíme je očima naší multikulti demokracie. A pokud zde již jsou, potom je třeba se co nejrychleji probudit, poučit a jednat - třeba i legislativně.

Zároveň ale zcela souhlasím s tím, že svoboda slova má svá omezení - tam  kde bezdůvodně ubližuje druhému (a nemusí se jednat pouze o víru).

Karma!!

3 6
možnosti
PP

Asi byste mě ztloukl, kdybyste mohl. Já bych vám odpustil a potom bych se rychle probudil, poučil a jednal. Běžte se vycpat.

3 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4455x

Seznam rubrik