Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Z čistě praktického hlediska -

Já osobně to chápu - já bych si taky netroufl vydat jakékoli potvrzení čehokoli co jsem na vlastní oči neviděl. 

Pod něco takového se nikdy za žádných okolností dobrovolně nepodepíšu... a nějak pochybuju že je možné nutit jakéhokoli úředníka matriky aby převzal odpovědnost za vydaný rodný list.

Asi jako by to měl vydat doktor který porod neviděl.

5 0
možnosti
TH

Myslite, ze se matrikarky zucastnuji vzdy kazdeho porodu? O tom jsem nevedela.

3 2
možnosti
Foto

Hospodář nechce ocejchovat nový přírůstek svého dobytku.  To bude mít asi nekalé úmysly co s tím neoznačeným kusem chce dělat.

2 1
možnosti
PU

P76e91t58r 49U64h18e94r

1. 8. 2014 16:46

osobně nejsem zastáncem domácích porodů, to ale nic nemění na tom, že v tomto případě bych dané úředníky vyhodil pro absolutní nezvládnutí své práce...

4 6
možnosti
Foto

Toto snad ani s domácími porody nemá co dělat.

Toto je o neschopnosti (b.o.r.d.e.l.u) příslušných úřadů. Vím o tom své. A rodilo se v porodnici.

5 1
možnosti
Foto

Přesně typ rodiny, co bude dělat systému naschvály i když to bude zbytečné. Ne, oni nemohou rodit v porodnici jako většina žen, nemohou mít normální a v naší zemi obvyklé jméno dítěte. Nemohou nechat proběhnout vše v mantinelech X- věků zaběhlých. Chtějí být "výjimeční", pak ať si nestěžují, že s nimi úřady jako s výjimečnými jednají...Rv

12 9
možnosti
PU

P68e46t46r 12U36h44e83r

1. 8. 2014 16:44

to jako myslíte vážně?

5 3
možnosti
JT

My jsme meli neco podobneho. Driv nez manzelka s malym dorazila s porodnice, uz jsme meli doma slozenku od popelaru. az po nekolika letech, kdyz jsme chteli pas jsme se dozvedeli, ze urednici malymu dali trvaly pobyt na urad. Vsude jsme psali nasi adresu domu, ale to nestacilo. MAlej byl zapsan na urade a my jsme museli zazadat o zmenu.

2 0
možnosti
RH

Za 20 let půjde do práce a nemusí platit daně. Vždyť přece neexistuje.

1 0
možnosti
JT

A vezmou ji do skoly, kdyz neexistuje ? Proplati VZP ockovani ?

1 0
možnosti
Foto

Vítejte v byrokraticko-socialisticko-centralistickém státě, kdy dítě od narození patří úřadům a rodiče jsou jen jakousi nežádoucí zprostředkující instancí.

George Orwell by měl radost.

Z hlediska dospělého Vám řeknu, že je svízelné se stát z občana ne-občanem a dá to strašnou práci. Vaše dcera má šanci se stát ne-občanem hned po narození a je to docela výhra.

Maně si vzpomínám na soudružku, která si přišla pro Kolju.

6 6
možnosti
JT

Mate na mysli soudruzku Zubatou ?

0 0
možnosti
Foto

I87v14o 36C92i45l90i88c40h

1. 8. 2014 16:31

Čím dál méně lidí si uvědomuje, že stát a jeho úředníci jsou zde pro nás a ne my pro ně ;-€ Držím palce, ať tu bitvu s úředním šimlem vyhrajete co nejdříve R^

4 3
možnosti
JT

Zkuste to predat nejakemu advokatovi. At zazaluje stat o vydani rodneho listu. ten soud nemuze prohrat, takze vas to nebude nic stat. Navic medializace pripadu udela tomu advokatovi peknou reklamu, tak by nemusel chtit ani zadnou zalohu predem.

4 2
možnosti
LV

Dobrý den všem,

advokáti na tom pracují již skoro od začátku, co matrika v první instanci odmítla RL vydat. Respektive oni ani nevydali žádné stanovisko do 30-ti dnů, jak jim stanoví zákon, až na naši stížnost na nečinnost vydali rozhodnutí 3 dny po zákonném termínu a zpětně si jej antedatovali.

Luboš V.

2 3
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4455x

Seznam rubrik