Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mekky007

11. 4. 2012 15:44
1 0
možnosti

joserpor

10. 4. 2012 22:06
Kapitalismus je založen na důvěře

Kapitalismus je  v první řadě založen na důvěře mezi jednotlivými obchodními subjekty ( prodávající, kupující a to včetně pracovní síly). Pokud dochází k morálnímu úpadku, rozvrací se celý systém. Kapitalismus vznikl ve vysoce morálních společnostech v  Anglii, Holandsku, postupě také u USA. Ve svém vzniku byl založen na důvěře, která se stvrzovala pouze podáním ruky.

0 0
možnosti

blueheart

10. 4. 2012 15:18
Kapitalismus je založen na dluzích

Kapitalismus je založen na dluzích a bez nich jako systém zkolabuje...Pro jistotu se už moc nehovoří o tom, že dluhy domácností pomáhaly značně ekonomice a bez nich by těžko rostla, a že zadlužení ČR má své hlavní příčiny v obrovských korupčních odtocích a systematickém a dlouhodobém podsekávání příjmů... Podívejte se na zadlužení USA či Japonsko a pak srovnejte s Řeckem. MMF a další se dokáží „vyřádit“ právě na těchto slabých zemích, na silné nemají páky. ..lidé se mnohem lépe ztotožní se situací, kdy „Pepa od vedle“ bere dávky a zároveň maká na černo! To, že takový Pepa je břídil vedle těch, kteří si veřejných financí udělali penězovod do daňových rájů a svých luxusních rezidencí už tolik není na očích. A hlavně se jedná o dost jiné částky. Přeci jen, normální lidé vidí spíše tisícikoruny, ale při miliardách (a o ty hlavně jde ve státním rozpočtu) už je jejich představivost menší.

http://www.blisty.cz/art/62948.html

0 0
možnosti

Paeris Kiran

10. 4. 2012 16:01
Re: Kapitalismus je založen na dluzích

Ale houby. Kapitalismus v 19 století neměl problém s tím dluhy splácet a rostl neuvěřitelně.

Problém přišel až ve chvíli kdy nesplácení začlo být státům a lidem tolerováno. V dobách kdy nesplacením dluhu riskoval stát válku vše fungovalo naprosto v pohodě. Buď zaplatil a nebo prohrál. (Zadluženému státu tehdy nikdo na válčení prostředky nedal)

3 0
možnosti

stařec bez moře

10. 4. 2012 12:30
Připojuji se k předcházejícímu diskutérovi.

Tento článek je přece nasměrován na ty jednodušší z nás. Proto ho měl pan doktor psát přiměřeným způsobem a ne jazykem odborným. Je to nesmírně záslužné a prospěšné, ale pochybuji, že by tomu rozuměli. Tyhle počty by měl zákon předepsat jako součást každé smlouvy a to tučným velkým písmem a hned nad podpisy.

1 0
možnosti

Wolf778

10. 4. 2012 12:07
Dočetl jsem ke slovu "tenduje"

Nejsem žádný jazykový brusič a sám každý měsíc "sprintuju" v angličtině, ale tohle je fakt moc...

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4455x

Seznam rubrik